Boek ‘Religieuze leiders en interreligieuze dialoog’

In het boek schrijft Leendert W. van der Meij over de organisatie van en organisaties voor interreligieuze dialoog in Nederland. Er wordt ingegaan op de vraag welke invloed doelstellingen en achterliggende theologische visies hebben op het slagen van de dialoog. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en theorie├źn over de interreligieuze dialoog en het daadwerkelijk ontmoeten van elkaar, komt de schrijver tot tien spelregels die gebruikt kunnen worden om een dialoog open en eerlijk in te kunnen gaan. Vier toonaangevende Nederlandse religieuze leiders (priester dr. Antoine Bodar, imam Abdulwahid van Bommel, rabbijn dr. Tzvi Marx, dominee dr. Arjan Plaisier) vertellen op interactieve wijze over hun ervaringen met de interreligieuze dialoog.

Bestel het boek hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *